Μύκητες στα πόδια – η ανάπτυξη τους στα νύχια των ποδιών σας

Μύκητες στα πόδια –  η ανάπτυξη τους στα νύχια των ποδιών σας

Μπορεί να παρατηρείται τα νύχια των χεριών ή των ποδιών σας και να απορείτε τι συμβαίνει και έχουν αυτή την όψη στα ξαφνικά. Είναι κάποιοι αόρατοι και πάνω απ’ όλα απρόσκλητοι επισκέπτες, οι μύκητες.

Οι μύκητες ανήκουν στο δικό τους βασίλειο. Στο ίδιο βασίλειο κατοικούν η ζύμη, η μούχλα και τα μανιτάρια. Συνήθως είναι οι πρώτοι κάτοικοι λόγο των δομών και συνθηκών στις οποίες ευδοκιμούν. Ζουν στα υποστρώματα που τους προσφέρουν υγρασία.

Υπάρχουν πολλά είδη μυκήτων που μπορεί να προσβάλουν τα νύχια σας. Περισσότερο διαδεδομένοι είναι η Candida και η δερματόφυτος. Ανάλογα τις συνθήκες που επικρατούν μπορεί να επικρατήσει ένα είδος μύκητα έναντι κάποιου άλλου. Σε συνθήκες που επικρατεί λίγη υγρασία και είναι πιο δροσερές συνήθως αναπτύσσετε ο μύκητας δερματόφυτος. Ο Candida ευδοκιμεί στα τροπικά κλίματα δηλαδή σε συνθήκες με πολύ υγρασία και ζέστη.

Ο μύκητας υπάρχει στα νύχια πολύ πριν μπορέσετε εσείς να τον εντοπίσετε. Μπορείτε να δείτε τα συμπτώματα από τους μύκητες, ώστε να τους αναγνωρίσετε πιο εύκολα, στην ιστοσελίδα http://www.mikitiaseis.gr/mikites-sta-podia-simptwmata/ . Ο τρόπος που επηρεάζουν την ανάπτυξη των νυχιών είναι πολύ δραστικός και καταστροφικός για την φυσιολογία του νυχιού.

Η παγίδα είναι ότι πολλοί δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό που υπάρχει στα νύχια τους είναι ένας μύκητας που ξεκινά να τα τρώει.

Μπορεί να ξεκινήσει σαν μια ελαφρά κίτρινη απόχρωση που θα πάρουν τα νύχια σας και μπορεί πολύ εύκολα να σας ξεγελάσει και να πιστέψτε ότι είναι κάποιος λεκές ή κάποια κολλώδης ουσία που αγγίξατε κατά λάθος.

Βίντεο για την καταπολέμηση των μύκητων των ποδιών

Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορεί να περάσουν ως και μήνες μέχρι να καταλάβετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα νύχια σας που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Εν τω μεταξύ, ο μύκητας βρίσκει την ευκαιρία να αναπτυχθεί και να εξαπλωθεί σε όλη τη πλάκα του νυχιού σας ανενόχλητος.

Άλλα συμπτώματα που μπορεί να παρουσιαστούν και να σημαίνουν την ανάπτυξη μύκητα στα νύχια σας είναι η θολότητα στην εμφάνιση των νυχιών ενώ γίνονται εύθραυστα και σπάνε συχνά και με μεγάλη ευκολία. Από τη στιγμή που  θα βρει ο μύκητας την ευκαιρία να μπει μέσα στα νύχια σας αρχίζει και κατατρώει την κερατίνη και τη χρησιμοποιεί σαν υπόστρωμα για την ανάπτυξη του. Αυτό είναι και το στάδιο που αρχίζει ο μύκητας και γίνετε επίπονος. Οι αυλακώσεις των νυχιών γίνονται βαθύτερες και μεγαλύτερες και αρχίζουν να επηρεάζονται τα νεύρα και το σύστημα παροχής αίματος.

Το βασικό σημείο για να μπορέσετε να κρατήσετε υγιή τα νύχια σας είναι να τα διατηρείτε στεγνά και καλά αερισμένα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται μια πετσέτα για να τα στεγνώνεται και να κρατάτε την υγρασία μακριά. Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείται παπούτσια κατασκευασμένα με φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι, που επιτρέπουν στο πόδι σας να αναπνέει.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους μύκητες στα πόδια και τις μυκητιάσεις, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.mikitiaseis.gr όπου προσφέρει πλήρη υλικό γύρω από αυτή την πάθηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *